luchtfoto-driehuis
Driehuis jaren '60,
zicht op het Paulinum (later Ichthus College)
Hier ontstond begin jaren '70
onze schoolkrant: "DRETOBNINU"
dretobninu-logo
De legendarische schoolkrant uit 1973-1975
van het Paulinum/Ichthus College te Driehuis
Directiekamer_Heeren_XVII_VOC
De schoolkrant-redactie komt nog ieder jaar bijeen
op vrijdag de 13e onder de naam "Heeren XIII"
Café Gerrits
Deze bijeenkomsten van oud-leerlingen
van het Paulinum uit de tijd van Dretobninu
worden elke vrijdag de 13e gehouden
in stamcafé Middeloo (Gerrits) te Driehuis
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

1973 – “Crunchy Granola Suite” – Tune van DJ op schoolfeest

In 1974 organiseerde de leerlingenraad een schoolfeest in de recreatiezaal van de Witte Paters op landgoed Spaarnberg aan de Wustelaan in Santpoort.

De leerlingenraad was noodgedwongen uitgeweken naar deze plek, omdat we voor een feest op school het niet eens konden worden over een aantal zaken (o.a. de eindtijd van het feest).

We hadden de Veronica Drive-In Show ingehuurd, met een DJ die platen kwam draaien om op te dansen. Zij namen zelf een geluidsinstallatie mee, en lampen met lichteffecten. “Crunchy Granola Suite” werd door Veronica gebruikt als de herkenningstune van hun Drive-In show.

Hoofd-act van de avond was de door ons ingehuurde live band “Crypto” (erg populair in die tijd), die op het aanwezige podium in de zaal speelden (zie foto).

Om uit de kosten te komen moest iedereen toegang betalen. Het was vooraf spannend of er wel genoeg bezoekers zouden komen naar het feest….

Maar dit schoolfeest werd een groot succes! Het was zo druk bezocht dat we aan het eind van de avond winst hadden gemaakt. De eveneens ingehuurde Surinaamse uitsmijter hoefde de hele avond niet in actie te komen!

(….wie heeft die mooie poster nog, met de aankondiging van dit schoolfeest – in originele MOJO-stijl met grote letters CRYPTO ???)

Meer info over dit nummer: